De ce în Cora salariul unui lucrator comercial este așa de mic?

Lucrătorii comerciali din Cora au salariul foarte mic, chiar în comparație cu salariile lucrătorilor comerciali din alte lanțuri de magazine asemănătoare.

Am fost ieri la cumpărături în Cora pe la ora prânzului. Studiind mai atent rafturile și persoanele care se ocupă de aranjarea lor, mi-am dat seama de o chestie. În Cora, dar și în alte magazine mari, nu prea este nevoie de lucrători comerciali.

Într-un raion erau trei lucrătoare comerciale în jurul unui palet cu marfă. Așezau ceva chestii la raft. Toate trei în același raft. Se certau, vorbeau urât, erau foarte nemulțumite de șefii lor. Munceau cu scârbă. Se îndemnau între ele care să meargă la birou să aducă prețuri. Rafturi întregi nu aveau prețuri.

Am mers mai departe. La „condimente” o fătucă se lupta de zor cu un maldăr de cutiuțe, îi mergea mâna foarte repede. Se grăbea și avea randament, se cunoștea că știe ce are de făcut și îsi vedea de treaba ei. Nu era lucrătoare a magazinului, era merchandiser.

În alte câteva raioane am observat mechandiseri care lucrau cu spor pentru a-și expune produsele cât mai bine la rafturi, își cărau singuri marfa. Se vedea de la o poștă faptul că lucrau cu o altă tragere de inimă în comparație cu angajații Cora care ar trebui să facă același lucru.

Știu de la cunoscuți că salariul unui merchandiser poate fi aproape dublu față de cel al unui lucrător comercial din Cora.

Concluzia:
Cora nu are nevoie de oameni capabili care să lucreze cu drag și spor decât în anumite posturi cheie. Aranjatul mărfurilor la raft este lăsat în seama partenerilor de business.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *