Din nou Explozii Solare

Periodic urmăresc articolele postate pe site-ul NASA. Mi-a atras atenţia activitatea crescută a Soarelui, care a mai avut parte de două noi erupţii, ultima cea de ieri 22 sept la ora 15:24, Ora României, se pare că a emis un val de protoni în direcţia Pământului.

Explozia Solară fin 22 sept
Explozia Solară din 22 sept

Oare nu ne era mai bine dacă nu aveam atâta aparatură care să ne pună pe gânduri? Mai mult ca sigur astfel de evenimente s-au produs de când lumea şi pământul, dar nefiind capabili să le cunoaştem nu au avut nici capacitatea de a ne îngrijora. Acum avem aparatură care ne aduce informaţii mult peste puterea de procesare a creierului omenesc. Acest lucru va avea ca urmare evoluţia noastră ca specie sau ne va face să clacăm?
Este adevărat şi faptul că în ultimii ani tehnologia pe care am creat-o ne-a făcut oarecum dependenţi de ea iar cei ce au tot inventat şi inovat tehnologii au fost atât de preocupaţi să pună cât mai repede pe piaţă rodul muncii lor încât nu au avut timpul necesar să studieze vulnerabilitatea acestora.
Abia în ultimii ani au început câteva minţi luminate să-şi pună problema vulnerabilităţii aparatelor electronice în faţa fluctuaţiilor câmpului magnetic al Pământului, fluctuaţii care se pare că sunt mult mai frecvente decât ne-am fi imaginat!
Există posibiliatatea ca o astfel de furtună solară să distrugă toate aparatele electrice sau electronice în câteva ore datorită fenomenului de inducţie electromagnetică, nu este cazul celei de ieri, dar maximul activităţii solare nu s-a atins încă. Ce ne facem fără aparatura electronică?

5 thoughts on “Din nou Explozii Solare

  1. in cazul unei explozii solare de mare intensitate,lumea pe care o stim nu va mai exista,efectele astea trebuiau studiate inainte de a ne bate joc de natura.insa banii si lacomia si-au spus cuvantul in viitoarea noastra distrugere

  2. eu cred ca astea sunt tot timpul… si doar uneori, din lipsa de subiecte, se mediatizeaza si la noi. ultima data cand s-au mediatizat am vazut niste imagini fabuloase…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *