BOR față cu Reacțiunea

Capii Bisericii Ortodoxe Române se fac că nu pricep. Hai să le explicăm:

Cei care se îmbulzesc în biserici sunt acei români care au un IQ cu mult sub medie. E adevărat că mai sunt și oameni cu toate rotițele în funcțiune care mai frecventeză câte o biserică păstorită de câte un preot a cărui frică față de Dumnezeu este ceva mai mare față de frica de „superiori”, aceștia sunt minoritari, din păcate.

Luxul în care huzuresc „preafericiții” nu are nimic în comun cu învățăturile Mântuitorului. Acțiunile Bisericii Ortodoxe Române sunt mult mai apropiate de cele ale Fariseilor decât de cele ale discipolilor lui Iisus.
Dacă tot are dom’ general Daniel chef să facă pe dracu’n patru și să-și încununeze activitatea cu Catedrala Mântuirii Neamului de ce nu e el primul care se sacrifică? De ce nu renunță la averea personală, la aurul de pe căpățână, la mesele îmbelșugate, la mașinile luxoase, la ceva terenuri ale Bisericii pentru a-și duce planul la bun sfârșit?

Adevărata Biserică se construiește din sufletele credincioșilor și nu din fiare și betoane, dar pentru ca o astfel de ctitorire să poată fi dusa la bun sfârșit este nevoie de Lumină. Această Lumină le lipsește „preafericiților”. În Întunericimea sa, Daniel vrea să suplinească Lumina credinței cu becurile dintr-o clădire rece și monstruoasă.

Adevărata cale spre mântuirea neamului este aceea de a urma Învățăturile Mântuitorului.
Cum ar fi fost privită Biserica Ortodoxă dacă în fiecare oraș ar fi clădit câte un spital în care amărâtul ce dă din puținul său câte un leu BOR-ului să poată beneficia de îngrijire medicală gratuită, daca în loc de mii de preoți ar fi instruit mii de doctori? Parcă altfel ar fi fost privită această instituție. Parcă mai cu drag ai fi donat o parte din veniturile tale.

Acum Biserica Ortodoxă Română este asemeni unui melc habotnic și avar. Sper că va reuși să renunțe la cochilia în care se ascunde din frica de a nu rămâne făra ochiul dracului. Sper ca acei preoți ce au sufletul curat să reușască să reformeze aceasta instituție din interior, cu ajutorul celor pe care îi păstoresc. Sper ca funcțiile din această instituție sa nu mai fie dobândite în raport cu gradele de pe umeri.

Preafericitul nefericit Parinte Patriarh Daniel
Preafericitul Parinte Patriarh Daniel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *