Gresie si faianță în baie: prețuri și modele

gresie faianta modele preturi

Trebuie să schimb gresia și faianța din baie pentru că se apropie Paștele și cineva a venit cu ideea ca trebuie să renovăm. Adevărul este că trebuia, timpul trece și lasă urme, unele dintre ele nu pot fi îndepărtate așa ușor, este mai puțin bine să schimbi toată gresia și faianța dintr-o baie decât să te apuci să cârpești.

Am fost în căutarea unor modele de gresie și faianță pentru baie în funcție de prețuri

Am fost în Leroy Merlin, pentru că așa mi-a recomandat un prieten. Acolo am găsit prețuri foarte mici la gresie și faianță. Gresia cea mai ieftină costă 13,59 lei/mp. Modelul nu-i rău, dar gresia este destul de subțire (6mm) ceea ce înseamnă că trebuie montată cu foarte mare grijă, astfel încât să nu rămână goluri între ea și șapă pentru a nu se sparge atunci când scăpăm ceva pe jos.

Faianța este ceva mai scumpă (culmea), cea mai ieftină variantă fiind la 16,49 lei/mp. Modele de faianță sunt multe, iar varianta cea mai ieftină se potrivește unui design modern pentru baie.

În căutarea unui meseriaș care să monteze gresia și faianța

Se spune că românul este priceput în toate, de foarte multe ori apelăm la o cunoștință care să ne ofere serviciile de care avem nevoie. Cu timpul am realizat ca nu-i tocmai OK să-l rog pe „vărul Costică” să-mi zugrăvească în casă, pentru că nu îmi pot impune punctul de vedere în fața sa, mai din jenă, mai de rușine, nu-i pot spune că-și bate joc de banii mei atunci când dă cu bățul în baltă.

Cel mai bine apelez la o firmă pentru a-mi oferi astfel de servicii pentru că-mi poate oferi o garanție a lucrării executate, îmi pot impune propriile mele exigențe și într-un final ajung la concluzia că-i mai avantajos să plătesc un preț mai mare pe metrul pătrat unei firme, decât să apelez la un meșter care să nu-mi ofere o oarecare garanție și pe care să nu-l mai pot găsi după câteva luni pentru a-i arăta ce s-a ales de manopera sa în cazul în care apar probleme în timp.

Am găsit o firmă mică, dar cu ceva vechime în piață, care-mi poate oferi servicii complete pentru renovarea băii: îmi poate schimba și obiectele sanitare, îmi verifică și înlocuiește instalațiile sanitare și electrice si îmi va monta gresia și faianța din baie. Costurile vor fi ceva mai mari decât cele pe care le estimasem inițial, dar va fi o investiție pe termen lung. Cu siguranță nu va trebui să sparg faianța nou montată pentru că s-a spart o țeavă sau nu voi mai fi nevoit să zugrăvesc din nou pentru că mi-a cedat o priză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *