În cât timp indexează Google un articol

Am schimbat de curând găzduirea și adresa blogului. Am trecut pe WordPress.com cu nume personalizat, așa cum am și început acest blog (LaGrig.ro) și am făcut și o solicitare de schimbare de adresă, pentru că mi-am luat un domeniu care-mi pare mai reprezentativ: grig.blog.

Acum sunt curios să văd dacă voi obține toate avantajele la care am sperat atunci când am luat aceste decizii.

 • Viteză mai mare de încărcare a paginii (timpul mediu cu care încarcă GoogleBot-ul o pagină este de 170ms) – punct ochit.
 • Suport pentru vârfuri de trafic. Atunci când am scris despre cutremurul din Vrancea am avut 500 vizitatori în 15 minute. – punct ochit
 • Indexare mai rapidă a site-ului –  (asta vreau să văd cu acest articol). Până acum am tot făcut solicitări manuale de indexare a fiecărui articol, dar m-am cam săturat. – rămâne de văzut
 • Mai multe back-link-uri din partea wordpress.com, asta mai depinde și de activitatea mea, dar știu că există acest avantaj.
 • Certificat SSL inclus – punct ochit.

Acum nu-mi rămâne decât să încerc periodic pe Google să văd în cât timp îmi va indexa acest articol.

Voi  reveni cu un comentariu la acest articol pentru a vă spune rezultatul!

5 thoughts on “În cât timp indexează Google un articol

 1. I-a luat cam 45 de minute lui Google să vadă că am scris acest articol, cred că trebuie să mai lucrez la back-link-uri sau să încerc cum se va comporta cu un articol care nu are atâtea link-uri în el

  1. Nu știu cât de mult te ajută un sitemap. Back-link-urile sunt la putere și un feed trimis pe post de sitemap este suficient.
   Sunt chestii de finețe cu care te poate ajuta un sitemap: data ultimei modificări, frecvența cu care modifici pagina, în cazul unei schimbări majore în strucutra site-ului etc. , în condiții normale este suficient să trimiți feed-ul cu ultimele articole.

 2. Nu poti vedea exact cand vine Google la tine sa te indexeze. El are niste algoritmi si observa cam cum postezi tu si face o medie.
  La mine se indexeaza instant si de multe ori sta „on top” doar pentru ca e scris zilnic. ulterior… se duce pe paginile secundare.

  1. Exact nu ai de unde ști, ai dreptate, dar poți urmări prezența unui articol in SERP din 10 in 10 minute până când îl găsești.
   Pe wordpress.com, unde am blogul găzduit acum, există o directiva in robots.txt care ii spune GoogleBot-ului în cât timp să revină. Acum este setat la 3600s, sper ca in curând să se schimbe acest interval sau că va lua în considerare Google serviciul push al wp.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *