Cu ce înlocuim țigara?

Mulți dintre cei care doresc să renunțe la fumat simt nevoia unui înlocuitor pentru țigări deoarece țigara este de multe ori aprinsă cu un motiv, mai mult sau mai puțin real. Cu toții știm că fumatul dăunează grav sănătății, chiar și cei mai înrăiți fumători, dar cei care fumează se agață de mici scuze, găsesc motive pentru a-și aprinde o țigară: mă calmează, îmi acordă un moment de liniște, uneori țigara vine ca și o recompensă pe care ne-o acordăm pentru o realizare mai mică sau mai mare.

Atunci când hotărâm că beneficiile aduse de fumat nu sunt pe măsura daunelor pe care le provoacă sănătății sau bugetului, încercăm să găsim un înlocuitor care să ne aducă aceleași „satisfacții”.

Cu ce putem înlocui țigările?

Dacă ne îngrijorează sănătatea, încercăm să găsim soluții de a introduce în corp nicotina fără a mai introduce și fumul cel nociv. Atunci apelăm la alternative: țigări electronice, plasturi cu nicotină, gumă de mestecat cu nicotină etc., sincer eu sunt în potriva unui astfel de substitut deoarece, pentru mine nicotina este mai dăunătoare decât celelalte componente ale fumului de țigară.

Dacă ne deranjează doar faptul că ardem niște bani în loc să-i folosim mai cu folos, încercăm să înlocuim țigările clasice cu țigări de contrabandă sau cu țigări făcute artizanal din tutun vrac, pentru a diminua costurile și nu facem altceva decât a ne distruge mai rapid și mai ieftin sănătatea.

Cred că ar fi ideal să găsim niște înlocuitori pentru fumat care să fie și ieftini, și sănătoși, în același timp.

Eu am redus mult numărul de țigări fumate într-o zi cu ajutorul unor dropsuri mentolate, pe alții i-am auzit că au reușit să scape de acest viciu bând câte un pahar de limonadă ori de câte ori simțeau nevoia de a fuma o țigară.

Eu mă gândesc serios să încep a bea câte un pahar de apă atunci când simt nevoia să îmi aprind o țigară, apă simplă, deoarece sunt conștient că nu consum suficientă apă!

Voi știți alți înlocuitori pentru țigări?
inlocuim-fumatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *