Jandarmul de la curu’ vacii …

Într-un autobuz RATB un tânăr, ce trăda ceva simptome de retard mintal, se îndreaptă către doi jandarmi şi le cere o simplă informaţie: de unde poate el să ia autobuzul x. Unul dintre jandarmi, mai tupeist şi mai plin de el îi răspunde în zeflemea:”Din staţie, mă!”, după care porneşte o discuţie despre cât a fost el de dăştept şi ce replică inteligentă a reuşit să scornească singurul său neuron activ!

Nu m-am băgat în discuţie pentru că nu e bine să te pui cu minţile odihnite ale ăstora ce au staţii, bulane şi cătuşe la ei iar sărmanului degeaba i-aş fi dat eu răspunsul la întrebare pentru că îl mai primise şi de la alţii, însă el cu toată încetineala minţii vroia o confirmare de la o autoritate avizată, de la un om al legii … Această întâmplare m-a făcut să-mi pun întrebare: Cine era mai „retard” jandarmul sau amărâtul ăla care era un pic aerian?

Amărâtul, în opinia mea a acţionat aşa cum i-a dictat bunul simţ care se pare că nu îi lipsea, în schimb jandarmul s-a lăsat cuprins de euforia de a fi întâlnit o persoană care să-i fie inferioară şi s-a comportat aşa cum o făceau în armată toţi ghiolbanii care se trezeau peste noapte cu trese pe umăr şi după aceea nu le mai ajungeai la vârful nasului!

Parcă îl văd pe jandarmul minune, cu ajunge el în satul natal din care a fugit pentru că nu-i plăcea la curul vacii, cum se laudă el, stând cu coatele sprijinite de masa slinoasă a unei bodegi, ce tare e el când e în misiune în capitală, cum taie şi spânzură el şi cât de afurisiţi sunt ăştia că îi tot ameninţă cu disponibilizarea!

Păi măi jandarmule de la curu’ vacii, ce să-ţi zic, eşti cineva mă dacă am scris despre tine dar sfatul meu este să laşi milităria că nu e de tine, nu faci cinste acestei uniforme pentru simplul motiv că nu ai înţeles principiul de bază: tu eşti plătit ca să aperi şi să ajuţi cetăţenii care au nevoie de tine, cel puţin în timpul programului! Aşa că nu te mai plânge că s-ar putea să rămâi fără servici, să ştii că şi acolo în sat poţi să te faci util şi chiar poţi să devii un agricultor bun şi asta nu e o ruşine!

Din păcate se pare că modul de selecţie al celor care sunt disponibilizaţi nu este acela care ar trebui să fie şi asta pentru că „nepotismul” a devenit un fenomen scăpat de sub control, acesta este motivul pentru care există atâta nemulţumire în societatea noastră.

Dacă eşti jandarm şi crezi că acest articol te defăimează înseamnă că ai aceeaşi gândire de rahat ca şi aceea a individului despre care am scris.

Eu nu am nimic cu Jandarmii ştiu că majoritatea lucraţi în condiţii mari de stres mai ales atunci când sunteţi obligaţi să vă „orientaţi” în aplicarea legii, dar totuşi un lucru nu trebuie să uitaţi: nu vă plăteşte nici Boc, nici nea Gheorghe ci toţi cetăţenii acestei ţări contribuie la leafa voastră iar voi trebuie să acţionaţi cu dăruire în spiritul şi litera legii!

9 thoughts on “Jandarmul de la curu’ vacii …

  1. Jandarmul ca jandarmul… dar ai mai pomenit un paznic intr-un hypermarket cu astfel de comportament ? Defapt nici paznic nu putea fi numit.Omu’,in uniforma,(ca altfel nu se putea) pazea dulapioarele pentru bagaje si inmana cheile clientilor.
    „Organele legii ” stiu prea bine ca uniforma insufla autoritate si prea multi profita de asta.Oricum urata intamplare e trist sa stii ca se intampla asa ceva si inca atat de des.

    1. Sincer, pe paznic il inteleg, in momentul in care imbraca uniforma aia de pandar pentru cateva sute de lei pe luna el isi recunoaste si asuma incompetenta de a face altceva. Majoritatea paznicilor nu au studii … sunt vai de steaua lor dar jandarmul este MILITAR, ar trebui sa aiba ONOARE!

  2. Datorita „nepotismului” de care zici,pe care il consideri fenomen, chiar crezi ca jandarmul,generalizand acum totul,este chiar un militar cu onoare? In primul rand tot de onoare tine si modul in care ajung jandarmi si multi o iau pe scurtatura.

    1. Tocmai de aceea am folosit conditionalul optativ, pentru ca multi militari nu mai stiu ce este aceea „onoare” si nu au cum sa stie atunci cand in fruntea ministerului apararii este o curva politica!

  3. Nu cred ca toti sunt la fel.:) Poate cei din capitala se cred mai in „functie” decat ceilalti de prin judete, dar chiar nu cred ca toti fac la fel.

  4. 😀 esti plin de surprize prietene 😀 haha….sa stii ca niciodata nu ajung sa ma plictisesc aici,minunat !!!! seara frumoasa !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *