Frate, ia un Nokia E72 ieftin!

Ieri m-a abordat unu care vroia să-mi vândă ieftin un Nokia E72, cu 150 de lei.
L-am refuzat politicos minţind că nu îmi trebuie, asta cu toate că eu mă chinui cu un Nokia 2730 clasic, fabricat în România, care scârţie din toate îmbinările la fiecare apăsare a tastelor.
O să credeţi că sunt idiot şi aveţi dreptate, sunt un idiot, dar unul cu principii.
În primul rând nu îmi place să încurajez hoţia. Cu siguranţă telefonul era de furat şi eu sunt de părere că dacă hoţii nu ar avea cum să-şi valorifice pradă s-ar lăsa de meserie.
În al doile rând o astfel de achiziţie implică nişte riscuri pe care mulţi nu le conştientizează. Cel mai neplăcut este acela de a te trezi cu poliţia acasă, aşa cum a păţit în urmă cu ceva ani o cunoştinţă care cu această ocazie a pierdut ceva timp cu declaraţii la secţia de Poliţie şi a rămas fără telefonul cumpărat de pe marginea străzii!
Credeţi că nu au cum să vă depisteze? Vă înşelaţi!
Toate telefoanele GSM, indiferent de model sau de vechime, emit către reţeaua la care sunt alocate prin cartela sim două coduri unul care identifică numărul apelantului şi al doile (IMEI-ul) care identifică telefonul utilizat, prin urmare companiile de telefonie pot să afle şi ce telefon folosiţi nu doar numărul de pe care sunaţi, astfel cu uşurinţă se poate găsi orice telefon declarat ca şi furat. În general, în cazurile telefoanelor furate, prejudiciul fiind mai mic decât costurile de identificare a telefonului, această procedură nu este urmată, dar cunoştinţa de care vorbeam mai devreme a avut ghinionul să cumpere singurul obiect ce îi dispăruse victimei unei tâlhării soldate cu vătămar corporală gravă, iar respectivul obiect reprezenta singura legătură ce se pute face între victimă şi agresor. Astfel criminaliştii au plecat pe acest fir pentru a ajunge la agresor!
În concluzie înainte de a face o achiziţie la colţ de stradă, gândiţivă şi la acest articol!
Chiar dacă telefonul nu a fost furat ci găsit undeva, riscaţi să achiziţionaţi ceva ce nu ve-ţi pute folosi, pentru că într-un astfel de caz, cel care găseşte telefonul nu este presat să scape de el decât dacă are ceva probleme caz în care poate încerca să obţină ceva mai mult decât nimic pe el!

P.S. Aici găsiţi ieftin un Nokia E72

2 thoughts on “Frate, ia un Nokia E72 ieftin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *