Norocul de ne fi născut


tirbudopPrefață

Dacă stai să analizezi cât de mici sunt șansele ca tu, ca și individ, să îți faci simțită prezența în acest Univers, ai ajunge la concluzia că ești rodul unui adevărat miracol.

Da. Fiecare dintre noi suntem rodul unui mic miracol. Pentru ca un anumit individ să fie conceput, în cele doar câteva minute, 39 de milioane de spermatozoizi se întrec pentru a cuceri un singur ovul. Chiar dacă ar fi fost de ajuns o singură bătalie pentru a reuși o fecundare, șansele ca o anumită personalitate să prindă viață sunt de de 1:39.000.000, adică mai mici decât la loto 6 din 49. Dacă țineți cont și de alte șanse risipite, și de faptul că și viitorul părinți sunt rodul tot al unui astfel de miracol, ajungeți, matematic, la concluzia că șansa ca fiecare dintre noi să fi apărut pe pământ este de 1:n, unde n tinde către ∞

În concluzie: Darul suprem pe care noi l-am primit de la Dumnezeu este viața însăși, indiferent cât de grea, re sau inoportună ne-ar putea parea la un moment dat, viața este o experiență unică în existența noastra Universală..

Șansa de a fi … Român sau nu … rămâne de văzut

tirbudop_2
Noi trebuie să învățăm să profităm de această șansă.
Noi trebuie să învățăm că în această viață există două, doar două certitudini:
1) Fiecare din noi s-a născut la un moment dat.
2) Fiecare din noi va muri la un moment dat.
Noi trebuie să alegem calea de urmat în viață. Putem să luptăm individual pentru noi înșine sau putem să luptăm împreună pentru semeni.

Putem alege să fim egoiști. Să ne zbatem doar pentru noi sau familiile noastre. Putem să reușim în această luptă si să trăim fericiți pâna la moarte că am realizat averi, că ne-am trăit viața, că am făcut doar ce am vrut noi tot timpul vieții. La un moment dat tot vom muri. Nimeni nu știe ce se întâmplă cu spiritul nostru după ce trupul încetează a mai exista. Peste câțiva ani nimeni nu-și va mai aduce aminte de existența noastră sau amintirea prezenței noastre va provoca silă.

Putem să alegem să luptăm pentru binele omenirii. E o luptă abstractă. E grea. E nevoie de mult mai multă forță pentru a schimba o mentalitate decât pentru a face 1.000.000 €. Dar dacă reușim? Dacă reușim să aducem o contributie cât de mica la viitorul unei comunități, al unei nații sau al întregii Omeniri, atunci acea comunitate, nație sau întreaga Omenire ne va păstra cu drag în amintire.

De ce nu-mi place să-mi laud Patria

Saint_HyppolyteÎmi provoacă o oarecare repulsie anumite campanii sau articole în care ne supra-evaluăm ca nație. Nu pentru că nu mă cred Român, nu pentru că nu vreau să fiu patriot, ba chiar din potrivă, pentru că țin la această nație și pentru că îi vreau binele.

Primul pas pentru a putea perfecționa ceva este să analizezi. Să întorci acel ceva pe toate părțile și să-i cauți tote defectele sau vulnerabilitățile. Abia după aceea vei putea ști care sunt pașii de urmat pentru a face din ceva acceptabil sau prost, ceva bun sau excelent.

Pentru a putea îmbunătăți societatea românească, trebuie să o analizăm. Nu trebuie să pierdem timp analizând ceea ce-i bun. Trebuie să privim din toate unghiurile și pozițiile posibile și să cautam toate defectele societății noastre. După ce vom reuși să cădem de comun acord asupra acestora, va trebui să le studiem, să le prioritizăm și să le remediem.

În momentul în care o societate sau un individ se uită la sine-și fără a vedea nici un defect ajunge să se complacă în situația în care se află și va pierde teren în fața altor indivizi sau societăți care vor continua să progreseze.

0 thoughts on “Norocul de ne fi născut

  1. Daca nu pomeneai de dumneZEU ar fi fost un articol bun…Dar voi in loc sa va grabiti sa muriti ca sa ajungeti in rai voi vreti sa traiti cat mai mult, mergeti la doctor, faceti operatii, orice ca sa va incetiniti moartea…

  2. Am o percepție asupra Creatorului mult diferită față de cea a BOR-ului și a altor biserici. Cei mai mari fizicieni ai lumii au ajuns la concluzia că trebuie să existe o stfel de „entitate”.
    Cât despre ce am scris … acum, fară a fi sub influențe bahice … nu-mi vine să cred că eu am scris …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *