Oare ce fumează ministrul Agriculturii?

Ioachim Irimescu face tot felul de declarații șocante, fără a aduce vreo probă care să-i susțină declarațiile. Nu pot spune că acest om mite, pentru că multe dintre cele susținute de el par a fi plauzibile și sunt susținute de „folclorul popular” . Asta nu înseamnă cu nu-ți vine în minte întrebarea „Oare ce fumează omul ăsta?” atunci când îi asculți afirmațiile.

Nu poți să susții din postura de ministru faptul că România ar fi un fel de coș de gunoi al UE, locul în care toate produsele care nu corespund normelor sunt aduse spre valorificare. Oricât de adevărate ar fi aceste afirmații, ar trebui să le poți susține cu ceva probe atunci când le susții dintr-o postură oficială. În cazul în care nu ai probe sau nu le poți prezenta, dar ești convins că astfel de mârșăvii se întâmplă și ocupi funcția de Ministru al Agriculturii, poate că ar fi cazul să te folosești de acea funcție pentru a strânge probe sau pentru a combate aceste practici.

La fel și în cazul celor 35 miliarde de euro duse cu camionul în Elveția , nu este indicat să faci astfel de afirmații în public fără a le susține cu ceva dovezi. Poate că ar fi fost mult mai indicat să ridice aceasta problemă într-o ședință a Guvernului, cumva ferit de microfoanele presei, iar abia după ce s-ar găsi o dovadă în sensul celor afirmate cu ajutorul structurilor guvernamentale să se facă ceva în acest sens cu ajutorul pârghiilor legale, căci acestea există, slava Domnului.

Oricât de antipatic mi-ar părea dl Băsescu, mai ales în ultimele luni, tind să-i dau dreptate atunci când afirmă: „Ori Irimescu e un dezaxat și atunci trebuie scos din Guvern, ori, dacă Irimescu e sănătos, SRI, liderii lui, trebuie arestați pentru că nu m-au informat”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vUsv4Lb7EQs&w=600&h=480]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *