Penguin 2.0 va produce schimbări majore.

Așa se vorbește printre specialiști, cum că noul Penguin, Penguinul 2.0, va aduce schimbări majore în felul în care for fi poziționate site-urile în SERP.

Pentru cine nu știe, Penguin este denumirea algoritmului folosit de Google pentru a stabili în ce ordine se afișază rezultatele căutărilor.

Se spune că s-a terminat cu spam-ul și cu articolele (advertorialele) care au mai mult de 3 link-uri către același domeniu folosind cuvinte ancoră diferite (legături postate doar pentru SEO). Nu aș tinde să dau crezare chiar tuturor zvonurilor, dar mă aștept ca unele din domeniile deținute de mine să aibă de suferit în ceea ce privește numărul de vizitatori aduși de Google.

Ce mă îngrijorează?
Se zvonește cum că vor avea de câștigat cei ce au folosit rețelele de socializare ca metodă de promovare și că cei de la Google vor ridica acele site-uri care au reușit să stârnească reacții în rețele precum Facebook, Twitter, Google +, ș.a.m.d.
Eu am folosit astfel de rețele pentru a promova articole dar fără a pune accent pe ele, ceea ce cred că nu va da bine în viitor.

Sfaturi:
* Încercați să aflați cât mai multe despre Penguin 2.0.
* Nu vă lăsați influențați de „specialiști” ca mine, eu nu sunt specialist în SEO, doar am mai citit una alta, pe ici, pe colo. Cu toate astea, sunt unii care se pricep mai puțin ca mine și careau pretenția de a da sfaturi contra cost.
* Experimentați pe pielea voastră, folosind domenii fără importanță pe care le controlați, și aplicați soluțiile pe domeniile care chiar contează pentru voi.
* Ține-ți cont de două lucruri:
1. Nimeni nu-i perfect.
2. Google vrea un internet cu conținut de calitate, lizibil si util.

Sunt multe de spus în acest domeniu, dar v-am mai spus, eu nu sunt specialist. Dacă voi, cei ce citiți aceste rânduri credeți că știți și vreți să împărtășiți mai multe despre Penguin 2.0, puteți face acest lucru folosind comentariile. Voi aproba și comentarii ce conți legături către articolele scrise de voi cu condiția să nu fie mai mult de 1 legătură pentru un comentariu.

0 thoughts on “Penguin 2.0 va produce schimbări majore.

    1. Eu nu am avut, încă, prea mult de suferit. Cred că abia peste câteva săptămâni noul Penguin va stabili noua ierarhie a site-urilor din România.

  1. Pingback: Penguin 2.0 va produce schimbări majore. - PeBlog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *