Să se grațieze sau nu?

#gratiere #proteste #penitenciare
Sunt de acord cu grațierea din principiu. Mulți dintre cei închiși în penitenciarele suprapopulate din România au fost condamnați pentru fapte mărunte și sunt nevoiți să ispășească pedepse mult mai mari decât au ispășit unii care au adus prejudicii imense acestei țări. (Mă gândeam să fac o listă, dar m-am gândit că îmi ia mult prea mult timp și risc să omit o mare parte dintre ei, mai bine căutați o listă cu toți cei care au avut mai mult de două mandate în Parlamentul României.).

Cu toate astea, nu sunt de acord cu grațierea propusă de oamenii lui Dragnea. Pare a fi o grațiere făcută cu dedicație și acest lucru mă face să fiu sceptic. Există alte măsuri ce ar putea fi luate pentru a face condițiile din penitenciare mai umane și la standarde europene.

Cred că putem, ca nație majoritar creștină, să fim mai iertători, putem să fim de acord cu o grațiere făcută pe îndelete, în urma unor dezbateri publice. Poate că și în penitenciarele din România există destui Crulici care sunt condamnați la moarte nevinovați.

Aș începe dezbaterea publică după ce aș difuza filmul „Crulic – sau drumul spre dincolo” simultan pe toate posturile de televiziune din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *