La Grig

blog reînviat!

Optimizare site sau SEO?


EȘTI AICI: BLOG » SEO » OPTIMIZARE SITE SAU SEO


Mulți vorbesc despre optimizarea unui site, alții despre optimizarea SEO. Puțini dintre cei ce posed un site cunosc faptul că cei care vorbesc despre optimizarea SEO nu au habar despre ce vorbesc.

Ce înseamnă SEO?

SEO înseamnă Search Engine Optimization adică Optimizare pentru Motoarele de Căutare. SEO poate fi făcut pentru un site sau doar pentru o pagină sau un document ce este publicat pe internet astfel încât să poată fi accesat de către motoarele de căutare.

Ce înseamnă să optimizezi un site?

A optimiza un site înseamnă să-l faci mai bun pentru ceva, de aceea nu se poate vorbi despre optimizare fără a ști care este scopul optimizării.
Optimizarea pentru motoarele de căutare este doar o mică, dar totuși foarte complexă, felie din întreg procesul optimizării unui site.

De ce trebuie optimizat un site pentru motoarele de căutare sau de ce să faci SEO unui site?

Ne-am obișnuit să apelăm la diverse motoare de căutare atunci când avem nevoie de informații și dorim să le obținem cu ajutorul internetului. „Diverse motoare de căutare” este puțin cam neadevărat, deoarece mai bine de 90% dintre căutări sunt efectuate cu ajutorul unui singur astfel de serviciu: Google. De regulă, accesăm unul dintre primele cinci rezultate afișate în căutarea informației de care avem nevoie și mai încercăm și alte variante doar în cazul în care nu am găsit ceea ce căutam.

Acesta este motivul pentru care este foarte important ca paginile site-ului nostru să fie afișate pe poziții cât mai bune în paginile cu rezultate ale căutărilor (SERP – Search engine results page).

Despre optimizarea pentru motoare de căutare sau despre optimizarea site-urilor la modul general, se pot scrie zeci de romane fără a putea cuprinde toată informația posibilă chiar dacă sunt domenii de activitate relativ noi, deoarece sunt niște domenii foarte dinamice și complexe.

Voi reveni cu articole viitoare despre aceste subiecte.

%d blogeri au apreciat asta: