Sfârșitul Lumii NU vine pe 19 aprilie!

A luat-o iarăși lumea razna pe Facebook cu sfârșitul lumii. Nasa a anunțat că pe data de 19 aprilie 2017 va trece un asteroid cu un diametru estimat de 600 metri la o distanță de 1.8 milioane de kilometri de Pământ (distanța este de 4,6 ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună). 

Deși nu se cunosc prea multe detalii despre asteroidul descoperit în 2004, se cunoaște cu destul de mare precizie traiectoria acestuia.

Pentru a fi obiectiv întru-totul, trebuie să vă spun că, din câte știu eu, obiectele cerești nu obișnuiesc să circule singure prin univers (nici chiar Pământul). Există mereu șansa ca un astfel de obiect să care după el o mulțime de alți bolovani cerești, mult mai mici în dimensiuni, a căror traiectorie să nu poată fi calculată sau observată. 

Un fenomen de genul celui petrecut în Ukraina, în data de 15 februarie 2013 sau pe 7 ianuarie 2015 în Galați  se poate întâmpla, undeva pe glob, oricând, dar cu o probabilitate mai mare pe 19 aprilie, mai ales că atunci va fi în zonă și cometa PanSTARRS (C/2015 ER61), dar la aproximativ 175 milioane de kilometri de Pământ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *