Site-ul de prezentare – o necesitate

Sunt încă multe firme româneşti care nu au un site de prezentare.

Mulţi patroni cred că nu le este necesar, dar suntem totuşi în secolul XXI, în era informaţiei, în perioada în care lumea virtuală ia amploare!

Este adevărat că multe firme micuţe nu simt necesitatea prezenţei pe net cu un site de prezentare. Au impresia că sunt prea mici, activitatea lor este reprezentată de un mic chioşculeţ sau un mic atelier de prestări servicii şi au o cifră de afaceri modică.

Cât costă un site de prezentare?

Preţul unui site de prezentare diferă de la caz la caz, în funcţie de grafică, de numărul de pagini şi de soluţiile folosite pentru a administra şi face vizibil conţinutul acestuia.
Cel mai simplu site de prezentare care poate fi făcut ar putea arăta cam aşa: grig.co/contact, nu mi-a luat mai mult de 5 minute să scriu cele câteva cuvinte şi să le fac publice. E drept că nu este prea arătos, de fapt nu este arătos deloc, chiar urât aş putea spune, dar pot să scriu pe acea pagină ceea ce eu doresc să împărtăşesc, aş putea pune: adresă de mail, număr de telefon, adresa magazinului, contul bancar şi o grămadă de alte lucruri, cu mult mai multă informaţie decât pe o carte de vizită.
Acum am posibilitatea de a-mi simplifica cartea de vizită, sau pot chiar renunţa la ea pentru că îmi este uşor să-i spun cuiva „Intră pe grig.co/contact şi găseşti acolo!”.
În concluzie: am pus ceva informaţie pe un server şi pot economisi ceva bănuţi pentru că nici cartonaşele din care se fac acele cărţi de vizită nu sunt gratuite, unde mai pui că nici nu sunt comode, majoritatea le pierd, fără a se folosi de informaţia de pe ele.

Cât mă costă toată această afacere?

Dacă îmi fac un cont gratuit pe wordpress.com sau pe blogger.com, nu mă costă nimic, doar maxim 30 de minute pierdute cu crearea contului şi personalizarea sa. Dezavantajul acestei soluţii ar fi acela că nu aş putea să obţin un nume scurt pentru domeniul meu, ar ieşi ceva gen: nume.wordpress.com, şi asta în cazul fericit, în care nimeni altcineva nu a avut proasta inspiraţie să folosească acel nume înaintea mea.
Costurile unui site sunt date de:
Un nume de domeniu propriu cu extensia .ro costă cam 40 de euro dar rămâne al dumneavoastră pe veci, celelalte nume de domenii au preţuri ce variază în funcţie de extensi, dar majoritatea se pot doar închiria!
Pentru ca un site să poată fi accesat el trebuie găzduit pe un server (calculator), se poate ţine şi pe calculatorul de acasă (dacă este conectat la internet) dar nu va fi vizibil în mod public decât atât timp cât calculatorul este pornit şi conexiunea la internet a acestuia nu are probleme.
Există firme care oferă servicii de găzduire pe servere specializate pe bază de abonament care este dimensionat în funcţie de resursele alocate contului dumneavoastră. Pentru un simplu site de prezentare se găsesc oferte chiar şi la mai puţin de 1 euro pe lună, la firme destul de serioase.
Crearea propriu-zisă a siteului este partea finală, cea care ocupă cel mai mult timp, pentru că de ea depinde cum va fi văzut site-ul în mod public şi nu este important doar aspectul ci şi cât de optimizat pentru motoarele de căutare este el, pentru că aspectul site-ului este total nefolositor dacă nimeni nu ajunge să-l şi vadă.
Am cunoscut multe cazuri în care site-uri extrem de frumoase făcute în flash nu erau vizibile decât ochilor celui care a scos banii din buzunar pentru crearea sa, siteul nebeneficiind de avantajele SEO, nu avea nici vizitatori!

Dacă v-am stârnit curiozitatea, nu ezitaţi să mă contactaţi, pentru doar 350 de lei vă pot oferi un site de prezentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *