Trebuie să ne pregătim de săniuș

Se anunță viscol și ninsori în week-end. Cred că autoritățile Bucureștiului vor fi din nou luate prin surprindere de zăpada care se va așterne, culmea, în mijlocul iernii.

Abia aștept să-l văd pe primarul interimar, cu vocea gâtuită de emoții, cum se va întreba el de ce merg utilajele de deszăpezire cu lama ridicată. Abia aștept să văd cât de bine sunt de pregătite firmele de deszăpezire pe hârtie, cum vom fi noi asigurați că totul este OK, că sunt sute de utilaje care lucrează non-stop, plus mii de oameni care, înarmați cu lopeți și sare, se asigură că nu vor fi munți de zăpadă în dreptul trecerilor de pietoni, că stațiile RATB sunt degajate de zăpadă. Totul va fi extraordinar de bine în conferințe de presă organizate ad-hoc, în fața unui Comandament de Iarnă care trăiește în lumea sa feerică, plină de zâne sexy și de prinți voinici.

Totul va fi extraordinar până în momentul în care vom ieși din  case pentru a merge la școală, muncă sau cumpărături. Atunci vom observa străzile pline de omăt jegos, muncit de roțile unor autovehicule ce se încăpățânează să circule pe niște drumuri neprietenoase, trotuare cu zăpadă de 1 metru, brăzdate haotic de potecile create în mod natural de piciorele unor pietoni care într-un final vor prefera partea carosabilă și mari mormane de zăpadă la colțuri de străzi, munți chiar, numai bune de transformat în piste de săniuș.

Eu zic să nu ne enervăm atunci când vom vedea Bucureștiul cotropit de nea. Hai să ne bucurăm și să ieșim cu toții la săniuș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *