Vine gerul …

Acum, că am depășit episodul de viscol, va trebui să facem față unui episod destul de lung de vreme foarte rece, cu temperaturi cu până la 20 de grade sub cea de îngheț.

Rețeaua electrică va fi solicitată la maxim, țevile de apă (fie ea rece sau caldă) vor începe să plesnească, unele datorită unei ferestre uitată deschisă, altele pur și simplu pentru că sunt vechi și le-a sosit sorocul, boschetarii vor fi din nou adunați de pe străzi.

Cred că sunt singurele zile ale anului în care cineva din conducerea municipalității își aduce aminte că există pe străzi oameni fără adăpost.

Am făcut o comparație între câini abandonați și oameni. Am constatat cu stupoare că se găsesc mai repede apărători ai câinilor decât al unor semeni de-ai noștri.

Eu, dacă aș avea puterea, aș introduce o „taxă de Bichon”, aș taxa toți posesorii de câini de companie cu o sumă modică (50 – 100 lei pe lună) și aș folosi banii pentru a îngriji oamenii aflați în dificultate pe străzi.

Este incredibil cum ne cheltuim resursele pentru a îngriji animale, în timp ce semeni ai noștri sunt izgoniți de colo, colo și priviți cu scârbă. Știu, oamenii sunt răi, nu merită, pe când cățelușii ăștia sunt atât de drăguți, și iubitori … dar putem oare să ne numim Creștini, urmași ai învățăturilor lui Iisus, în timp ce trecem scârbiți pe lângă alți frați de-ai noștrii, tot fii ai lui Dumnezeu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *