Vine zăpada! Breaking News

Vine zăpada! Breaking News

Jurnaliștii care fac din faptul că ninge la sfârșit Ianuarie un Breaking News vor demisia Ministrului de Interne Radu Stroe pe motiv că nu a înființat o celulă de criză la nivelul ministerului în cazul accidentului aviatic în care și-au pierdut viața două persoane.

Nu sunt expert, ci un agiamiu simplu, dar cred că situațiile de urgență care impun formarea unei Celule de Criză la nivelul Ministerului de Interne ar fi cele de genul: e Iulie și după o zi toridă, începe brusc un viscol.

Nu zic eu că dom’ ministru o fi vr-un geniu neapreciat, dar dacă tot îi cerem demisia, hai să găsim motive mai întemeiate, că omu’ nici nu a apucat bine să vadă cu ce se mănâncă ministeriatul și … hop accidentul.

Știu, tocmai ce împlinise 13 luni la frâiele ministerului, dar totuși … Ce face un ministru când își ocupă scaunul?

  • Mai întâi schimbă câteceva, chestii vizibile dar fara prea mare importanță: un mobilier, o zugrăveală, felul în care-l saluta portarul, femeia de servici care face curățenie în birouri etc. Faza asta durează unde va între 2 săptamâni si 2 luni, depinde de caracterul fiecăruia.
  • Apoi începe să înțeleaga ce si cum e cu treburile prin minister … urmează o perioadă de acalmie …
  • La sfârșit omul e prins în sfori dea dreptu’, de unele trage, de unele e tras … cei care reușesc să ajungă în faza în care mai mult sunt coordonați decât să coordoneze au cel mai mult de câștigat, nimeni nu va avea interes să-i schimbe

Să revenim la zăpezile noastre. Astea vor pune ceva probleme în februarie. Cum avem deja un ministru de interne cu imaginea șifonată, nu are rost să terfelim în zăpada îmbâcsită imaginea unui ministru proaspat numit!

Update: Se pare că am dat-o în bară cu articolul ăsta. Lucrurile s-au precipitat foarte rapid și într-un mod neașteptat: Radu Stroe și-a dat demisia. Înseamnă că cele 13 luni de mandat i-au adus ceva ghinion!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *