Zilele astea se scrie istoria

În ciuda încercărilor de dezbinare și de intimidare a protestatarilor, duminică, 5 februarie 2017, în București s-au strâns aproximativ 300.000 de oameni liberi și alte 200.000 în marile orașe ale țării pentru a protesta împotriva aroganței și tupeului unor borfași cocoțați în cârca statului român.

A existat și o contra-manifestație în fața Palatului Cotroceni. O adunătură de țațe proaste și foști securiști au scandat împotriva Președintelui K. Iohannis. Atât de puțini și atât de hidoși erau cei care susțineau guvernul încât însăși idolul lor, tov. Dragnea, s-a dezis de aceea manifestație.

Ziceam că au existat multiple încercări de a dezbina manifestanții: anunțuri terifiante potrivit cărora grupări violente s-au infiltrat printre marea masă a protestatarilor pașnici, încercări de obosire a oamenilor cu ajutorul unor marșuri lungi și inutile, perturbarea circulației metroului. Cu toate acestea, mulțimea de oameni a demonstrat civism, inteligență, dăruire, prin cel mai frumos protest văzut vreodată în România (poate chiar și în Europa).

Ar fi păcat ca, după o astfel de mobilizare civică, să mai supraviețuiască televiziuni ce dezinformează, politicieni puși pe căpătuială sau minciuna la nivel guvernamental.

https://youtu.be/gZMkilYiM0U

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *